Mediteren

Mediteren is een middel om in contact te zijn met jezelf. Door aandacht en tijd te investeren in het luisteren naar jezelf, vind je innerlijke rust. Rust die velen van ons moeilijk kunnen vinden.

Het mooie van mediteren is dat je er zo weinig voor nodig hebt: alleen de wens om het contact met jezelf te verbeteren. En de inzet om dit contact door meditatie te leren voelen en voeden.

Techniek

Mediteren is een techniek waarin je leert je aandacht van buiten naar binnen te verplaatsen. Door bewust te ademen, te zitten, en aanwezig te zijn bij ieder deel van jezelf, kunnen veel mogelijkheden ontstaan. Mediteren is iedere keer weer benieuwd zijn, voelen en onderzoeken hoe het is als jij je gedachtestroom tot stilstand kunt brengen.

Wat brengt mediteren je?

Door te mediteren kun je een beter overzicht en inzicht krijgen in je gevoelens en je energiehuishouding. Mediteren is niet zweverig, geen zware zoektocht, maar een helder en voelbaar proces. Door met regelmaat je basis door middel van meditatie te voeden, verbetert je prestatievermogen, je lichamelijke gezondheid en je geestelijk welzijn.

Interesse?

In de cursus Meditatie en persoonlijke ontwikkeling leer je meer over mediteren, en over jezelf!